Online binnenkijken bij duurzame huizen in november en december

duurzame huizen

In het kader van de Duurzame Huizen Route geven huiseigenaren en huurders uit alle delen van Nederland in november en december via videoverbinding uitleg over de duurzame maatregelen in hun woning.

De zevende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route is begin november van start gegaan. Op 2 november gaven gedeputeerde Tjisse Stelpstra van provincie Drenthe en wethouder René van der Weide van gemeente Emmen het landelijke startsein.

De Duurzame Huizen Route aan huis kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarvoor in de plaats is het online bezoek gekomen. Naar verwachting zijn er meer dan 200 huiseigenaren die een video-inkijkje geven in hun woning. Bezoekers kunnen zich inschrijven op de website.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Goed geïsoleerd huis hoger op het verlanglijstje

Nu er meer thuis gewerkt wordt, staat een goed geïsoleerd huis hoger op het verlanglijstje, met als grootste wens meer wooncomfort en een lagere energierekening. Tijdens de video-ontmoetingen kunnen gasten vragen stellen over uiteenlopende duurzame voorbeelden: van monumentaal pand of jaren zeventig rijtjeshuis tot moderne nieuwbouwwoning. De maatregelen variëren van naïsolatie, warmtepomp of HR++-glas tot een volledig aardgasvrij huis met hergebruik van regenwater.

Met een paar muisklikken op bezoek

“Het mooie aan de online open huizen is dat reisafstand geen rol speelt”, vertelt Carina den Otter van de Duurzame Huizen Route. “Iemand uit Zeeland kan virtueel op bezoek in Drenthe en iemand uit Amsterdam in ’s-Hertogenbosch. Er is altijd wel een woning te vinden die op jouw huis lijkt of een specifieke maatregel heeft waar je meer over wilt weten. Een huiseigenaar die hier ervaring mee heeft, bevindt zich op paar muisklikken afstand.”

Inschrijven voor een online bezoek

Inschrijven voor een online bezoek kan via www.duurzamehuizenroute.nl. Er is plek voor zes tot acht bezoekers per ontmoeting. Iedereen die duurzame stappen heeft gezet en dat wil laten zien, kan ook zijn woning aanmelden op de Duurzame Huizen Route.

Genomineerden Duurzaamste Huis van Nederland bekendgemaakt

Voor de titel ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ zijn per categorie zeven huizen genomineerd. De winnaars van de verkiezing worden op 20 november bekendgemaakt tijdens een speciaal online verkiezingsevenement.

De Duurzame Huizen Route ging onder andere op bezoek bij Martijn en Vivian uit Rotsterhaule (Friesland). Ze laten zien hoe zij hun oude woonboerderij stapje voor stapje zo energiezuinig mogelijk maken. Bekijk de video!

 

  Bron: https://www.vastgoedactueel.nl/online-binnenkijken-bij-een-duurzaam-huis-in-november-en-december/