Wensk nieuw woningplatform op Leeuwarder huizenmarkt

De Vos Makelaardij innoveert op de Leeuwarder woningmarkt met de lancering van het platform Wensk. Dit is een platform waar mensen hun woonwensen kenbaar maken en een huis kunnen vinden buiten de reguliere markt om.

Met vijf tot tien vragen per dag of er een woning beschikbaar is, is het platform volgens Matteije de Vos van De Vos Makelaardij een welkome aanvulling op het huizenaanbod. “Als je wat tegenkomt, laat je het dan weten?”, is de vraag die hij meermalen per dag krijgt. Zijn makelaarskantoor bestaat nog maar vier jaar, maar al sinds de start overstijgt de vraag het aanbod. “Wensk sluit perfect aan op die grote behoefte aan een woning.” Wie een woonwens heeft in Leeuwarden, Burgum, Buitenpost, Hardegarijp en omstreken, kan die vanaf nu plaatsen op de website.”

Ruim honderd woonwensen

Het platform ging van start in 2020 in Dokkum, Kollum en omgeving. Kortgeleden breidde het uit met Franeker en Harlingen. Inmiddels staan er ruim honderd woonwensen in het systeem en zijn de eerste koopovereenkomsten gesloten. Tjerk Pieter de Vries, ontwikkelaar van Wensk: “We worden overspoeld met reacties van woningzoekers die woonwensen willen plaatsen in regio’s die nog niet bij Wensk zijn aangesloten. Door deze grote belangstelling zijn we van plan makelaars toe te voegen, zodat er straks in heel Nederland gewenskt kan worden.”

Lees ook: RTL: groter en groener wonen populairder

Huis vinden buiten de reguliere markt om

Een huis vinden buiten de reguliere markt om, is de insteek van Wensk. Woningzoekers plaatsen hun woonwens op het platform. Ze vertellen met hoeveel mensen ze willen gaan wonen, in welke prijsklasse ze een huis zoeken en welk type woning hun droomhuis is. Hoe meer specificaties ze doorgeven, hoe groter de kans van slagen. De persoonlijke motivatie van de zoekers vergroot de kans op het vinden van een droomhuis. Het kan de doorslag geven bij de huidige eigenaar van het huis dat ze zoeken. De makelaar bemiddelt vervolgens tussen woningzoeker en woningaanbieder. De Vries: “Zo worden wensen vervuld!”

 

  Bron: https://www.vastgoedactueel.nl/wensk-nieuw-woningplatform-op-leeuwarder-huizenmarkt/