NVM presenteert nieuwe opzet Open Huizen Dag

Open Huizen Dag

De NVM heeft een nieuwe opzet bekend gemaakt van de Open Huizen Dag. Geïnteresseerde consumenten met vragen over hun woning, de waarde, verduurzamingsmogelijkheden of het woningaanbod kunnen in de nieuwe opzet een persoonlijke afspraak maken met een makelaar.

Tijdens de, gratis en vrijblijvende, afspraak beantwoordt de NVM-makelaar alle woonvragen en geeft de consument deskundig advies. Geïnteresseerde consumenten kunnen hun gegevens doorgeven voor een afspraak thuis of online. NVM heeft hiervoor een online systeem ontwikkeld.

Liever niet massaal woningen bezoeken

Chris van Zantwijk, bestuurslid van NVM vakgroep wonen en verantwoordelijk voor de NVM Open Huizen Dag licht toe: “De NVM Open Huizen Dag is niet weg te denken en bewijst zich al vele jaren.

Toch zoeken we steeds naar verbeteringen. Uit een speciaal onderzoek dat we hebben laten uitvoeren kwam naar voren dat consumenten diverse woonvragen hebben. Ze zijn op zoek naar deskundig en persoonlijk advies. Daarbij komt dat wij er vanwege Covid nog geen voorstander van zijn dat mensen nu massaal woningen gaan bezoeken.”

De NVM heeft sinds vorig jaar richtlijnen voor leden voor het kopen, verkopen en taxeren van woningen op veilige afstand. Er mogen bijvoorbeeld niet meer dan twee mensen tegelijk in een woning zijn en mensen blijven niet langer in de woning dan noodzakelijk. Veel bezichtigingen en bijvoorbeeld openhuizendagen vinden al op afstand plaats.

Persoonlijk en deskundig advies

“Vrijblijvend diverse woningen kunnen bezoeken stond centraal in onze ‘normale’ NVM Open Huizen Dag die we vele jaren met succes hebben georganiseerd”, zegt Van Zantwijk. “Met onze nieuwe opzet brengen we nu het beste samen: persoonlijk en deskundig advies op maat en dat bij de consument thuis of zelfs online”.

NVM lanceert op 13 september de speciale website www.openhuizendag.nl waar de consument de persoonlijke afspraak kan maken. De informatie komt automatisch bij de NVM-makelaar binnen die vervolgens de afspraak bevestigt. De NVM Open Huizen Dag 2021 vindt plaats op zaterdag 2 oktober.

 

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/nvm-presenteert-nieuwe-opzet-open-huizen-dag/