Gouden Lotus Awards 2021 uitgereikt

Gouden Lotus Awards

ABN Amro, a.s.r. WelThuis Levensrente Hypotheek, Taf Hypotheekbeschermer en Calcasa: Desktop Taxatie zijn winnaars van een Gouden Lotus Award 2021. 

De verkiezing Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt is een initiatief van vakblad InFinance en Hypotheek Business Club. Voor de verkiezing brengen financieel adviseurs in Nederland hun stem uit. De prijzen zijn dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

Hypotheekverstrekker

ABN Amro is uitgeroepen tot Hypotheekverstrekker 2021. Ze zijn goed bereikbaar, kundig, betrokken, flexibel én denken tot het extreme mee over oplossingen, zo geven de adviseurs aan. Daarnaast biedt ABN Amro in complexe situaties maatwerk en ook voor de accountmanagers is er lof.

Hypotheekproduct

Awards Innovatie zijn er dit jaar onder meer voor Taf, Calcasa en a.s.r. Verzekeringen. Een innovatieaward voor beste hypotheekproduct gaat naar a.s.r. WelThuis Levensrente Hypotheek. Dit is een aflossingsvrije hypotheek met een levenslange rente, die is bedoeld voor klanten die de AOW-leeftijd bereikt hebben en de eventuele overwaarde van hun huis willen opnemen. Klanten behouden zolang ze in de woning blijven wonen, lage rente en hebben daarmee dus lage maandlasten.

Verzekeringsoplossing

Taf Hypotheekbeschermer wint als beste verzekeringsoplossing. Het gaat om een Hypotheekbeschermer voor werknemers. Het product lost in één keer een deel van de hypotheek af, als de verzekerde arbeidsongeschikt raakt. Bovendien kan de verzekerde werkloosheid meeverzekeren. De Hypoheekbeschermer loopt maximaal dertig jaar en kan daarmee worden afgestemd op de hypotheek.

Dienstverlening aan de consument

Voor Dienstverlening aan de consument ontvangt Calcasa: Desktop Taxatie een award. De Desktop Taxatie combineert de modelwaarde van de woning met de kennis van een taxateur, zonder dat die de woning bezoekt. Daarmee is een taxatie voordelig en snel uit voeren, terwijl deze toch voldoet aan de Europese Leidraad, die sinds 1 juli alleen modelmatig taxeren niet meer toestaat. Adviseurs vinden dat Calcasa snel heeft ingespeeld op de nieuwe regelgeving en met een goed alternatief is gekomen om de taxatiekosten beheersbaar te houden voor de consument.

Een overzicht van alle winnaars is te vinden bij InFinance.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/gouden-lotus-awards-2021-uitgereikt/