CEO funda vertrekt na ‘langlopende discussies’

ceo Funda

De CEO van funda, Quintin Schevernels, stapt op. Het bedrijf laat maandag weten dat hij aan het eind van het jaar vertrekt vanwege “de langlopende discussies op aandeelhoudersniveau”.

Schevernels vertrekt “pijn in het hart”. “Langlopende discussies op aandeelhouders-niveau” remmen volgens Schevernels “de executie van onze strategie waardoor we dit niet kunnen uitvoeren op de manier waar ik in geloof,” zegt hij op de eigen website.

Een groep certificaathouders, verenigd in de stichting Funda Belang, spande dit jaar een zaak aan bij de Ondernemerskamer, omdat ze zich ernstig zorgen maakt over de toekomst van de huizensite. Grootaandeelhouder NVM Holding weigert andere aandeelhouders toe te laten. Dat vormt volgens de stichting een gevaar voor de toekomstige marktpositie van het huizenplatform. De zaak werd aangehouden na gesprekken met NVM Holding.

Strategieonderzoek NVM

Vorige maand maakte de NVM na een ‘strategieonderzoek’ bekend dat het voorlopig vast wil houden aan het meerderheidsbelang in funda. Daarmee kwam het conflict opnieuw op scherp te staan.

Schevernels zei toen tegen het Financieele Dagblad dat het “beste voor funda is dat er een partij komt die inhoudelijk iets kan toevoegen aan onze strategie”. Hij zag zelf het liefst een partij met ervaring met platformtechnologie. Volgens de zakenkrant speelt er al jaren een strijd rondom de woningsite, die zeer winstgevend is.

‘Nieuw profiel in overleg met aandeelhouders’

Schevernels kwam in juli 2018 in dienst als CEO bij funda. Daarvoor maakt hij onder meer carrière bij uitzender Randstad en De Telegraaf. Hij maakte vervolgens als investeerder naam onder meer met Layar, een augmented reality-bedrijf en app-bouwer die gebruikers digitale beelden op smartphonefoto’s liet plakken.

De raad van commissarissen (RvC) van Funda constateert dat er “veel spanning en onduidelijkheid is tussen het vennootschappelijk belang van Funda en de verschillende belangen van de aandeelhouders”. De rvc belooft het profiel van de nieuwe CEO op te stellen in overleg met de aandeelhouders, meldt onder anderen De Telegraaf.

Reactie NVM

De NVM laat in een reactie weten de beslissing van de ceo van Funda te respecteren. “Quintin heeft de afgelopen drie jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van funda.nl”, zegt NVM-voorzitter Onno Hoes. “Namens de NVM en haar leden wil ik Quintin dan ook danken voor zijn inzet en betrokkenheid en wens hem alle goeds voor de toekomst”.

“We blijven ons onverkort richten op het ingezette traject voor een duurzaam succesvolle toekomst voor funda die past binnen de visie en strategie van de NVM. Daarbij kijken we zorgvuldig naar en houden we rekening met de belangen van zowel de consumenten, funda en andere deelnemingen, de verschillende aandeelhouders en onze leden. We hebben alle vertrouwen in de stappen die we samen met alle stakeholders hierbij zetten en het toekomstige succes van onder andere funda”, aldus Hoes.

 

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/ceo-funda-vertrekt/