Groene stroom opwekken met zonnepanelen

zonnepanelen

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect in de maatschappij. Duurzaamheid zorgt voor een beter toekomstbeeld. Door duurzame stappen te ondernemen zorgen we voor een betere wereld voor onze nabestaanden. Een stap richting een duurzamere samenleving is het gebruik maken van zonnepanelen. 

Partnercontent van Equote

Zonnepanelen wekken niet alleen duurzame energie op, ze kunnen ook op langere termijn winstgevend zijn. Door het aanschaffen van zonnepanelen kunnen huishoudens zichzelf voorzien van eigen stroom. Het levert pure energie op, die door consumenten zelf is opgewekt.

Het nadeel van zonnepanelen is dat deze niet makkelijk zelf te plaatsen zijn. Gelukkig zijn er specialisten die daarvoor kunnen zorgen. De meeste aanbieders van zonnepanelen bieden ook de service van plaatsing aan. Een bedrijf laat liever zelf de zonnepanelen plaatsen, zodat ze dan meer garantie kunnen geven en er ook garantie is op de installatie. Dat houdt ook in dat wanneer er iets fout gaat bij de installatie van de zonnepanelen, de eigenaar niet hoeft op te draaien voor de herstelkosten.

De toekomst voor zonnepanelen

De energie die zonnepanelen opwekken, is direct te gebruiken. De overige energie gaat via het net naar de energiemaatschappij. De opkomende ontwikkeling die het aanschaffen van zonnepanelen nog aantrekkelijker gaat maken, is de ontwikkeling van een opslag voor de zelf opgewekte stroom.

Wie zelf stroom opwekt, wil deze optimaal kunnen benutten. Daarom zou het gunstig zijn om de stroom te kunnen opslaan. Het opslaan van de stroom zorgt ervoor dat deze stroom ‘s avonds te gebruiken is, maar ook in de winter op een bewolkte dag.

Accu voor opslaan stroom

De reden dat het opslaan van de stroom nog niet voor de hand liggend is, komt doordat accu’s over het algemeen nog heel groot zijn. Wie zelf veel energie wil kunnen opslaan, heeft een serieus groot accupack nodig. Daarnaast wordt gewerkt aan de brandveiligheid rond om het zelf opslaan van stroom. Wanneer er bij zo’n accu brand uitbreekt, kan dat voor veel schade zorgen.

Een manier om toch het maximale uit de zonnepanelen te kunnen halen, is het opladen van een elektrische auto. Het is een methode om optimaal de stroom te benutten die nu nog niet is op te slaan, en bovendien bespaart het geld op brandstof.

 

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/zelf-groene-stroom-opwekken-met-zonnepanelen/