Onno Hoes ziet af van tweede termijn als NVM-voorzitter

Onno Hoes zal geen tweede termijn aangaan als voorzitter van de NVM. Zijn eerste termijn (van drie jaar) loopt af op 1 augustus. Hoes blijft aan tot er een nieuwe voorzitter is gevonden. Dat heeft de NVM bekendgemaakt.

Onno Hoes zegt dat hij het na drie jaar voorzitterschap als een ‘natuurlijk moment’ ziet om te stoppen. “De afgelopen jaren heeft de NVM een enorme transitie gerealiseerd. Dit is te danken aan de inzet en samenwerking van de leden, alle besturen en het NVM-bureau. Ik ben er trots op dat ik daaraan heb kunnen bijdragen.” 

Complexe trajecten

De periode dat hij voorzitter was, noemt Hoes mooi en intensief. Binnen de branchevereniging speelden verschillende complexe trajecten zoals het vernieuwingstraject A Brand New NVM, een nieuwe governancestructuur en een nieuwe dienstverlening richting leden. Dat de vereniging en leden hierin stappen hebben kunnen zetten is bewonderenswaardig, vindt Hoes. “Het zegt veel over het belang dat de leden hechten aan de rol van de NVM binnen de vastgoedmarkt en hun eigen dienstverlening richting hun klanten.”

Hoes constateert dat de NVM steeds meer klaar is voor de toekomst, ook al houdt de dynamiek in de markt de vastgoedsector en de NVM altijd in beweging. “Ik durf te stellen dat de NVM de beste makelaars en taxateurs van Nederland verenigt en daarmee een belangrijke rol speelt binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.” 

Inzet en betrokkenheid

De NVM zegt de beslissing van Onno Hoes te respecteren, maar te betreuren. “De rol van de algemeen voorzitter binnen de NVM vraagt om een verbinder met een sterke maatschappelijke verankering”, zegt Pim van Veen van de ledenraad van NVM. “Onno is in staat geweest om het coöperatieve ledenbelang en de reputatie van de NVM evenwichtig te behartigen.”

De NVM heeft samen met Onno Hoes het doel en de ambities van de vereniging verder gebracht, zegt Van Veen. “We hebben voldoende uitdagingen waar we als professionele ledenvereniging aan werken en die we gaan waarmaken.”

Het wervingstraject voor een nieuwe voorzitter start binnenkort.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/onno-hoes-ziet-af-van-tweede-termijn-als-nvm-voorzitter/