Woningwaarde verhogen én meer woongenot

woningwaarde

Wie wel eens een huis heeft gekocht of verkocht, weet waarschijnlijk wel dat de eerste indruk, het woonoppervlak en de tuin grote invloed hebben op de vraagprijs van de woning.

Partnercontent

Een ingreep aan de tuin, het terras of de gevel vergroot niet alleen het woongenot, als het slim wordt aangepakt verhoogt het ook de waarde van de woning. Gevel en tuin of terras dragen immers bij aan de eerste indruk die de woning maakt op potentiële kopers. Naast het aantal kamers en het woonoppervlak is die eerste indruk een van de belangrijkste dingen bij de verkoop van een huis – en dus ook van grote invloed op de verkoopprijs.

Keuken of badkamer kwestie van smaak

De inrichting van tuin of terras is – net als bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer – een kwestie van smaak. Het is afwachten of potentiële kopers het mooi vinden. Zo nee, dan zijn je zorg en investeringen voor niets geweest.

Extra vierkante meters zijn voor de meeste potentiële kopers wel een pluspunt. Die zijn te creëren met de aanbouw van een serre of het toevoegen van een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping is zo een gegarandeerde manier om de woningwaarde te verhogen. In deze extra ruimte geniet je als bewoner bovendien van je tuin of terras, ook bij minder mooi weer.

Voor het maken van een passende keuze is het aan te raden om met een betrouwbare leverancier in zee te gaan, zoals bijvoorbeeld ForaVida terrasoverkappingen en schuifwanden.

Goed voor de energierekening

Zo’n extra ruimte biedt daarnaast isolatie. Een terrasoverkapping vormt een barrière tegen vocht en kou en zorgt daarmee voor een lagere energierekening. Waarschijnlijk ten overvloede: een beter geïsoleerd huis met lagere energiekosten is ook érg goed voor de waarde en verkoopprijs van het huis. Bovendien beschermt de overkapping (een deel van) de gevel tegen de elementen en maakt die dus minder onderhoudsgevoelig.

Terrasoverkappingen zijn er in allerlei afmetingen en materialen. Zo is er de keus tussen een vrijstaande overkapping, of een veranda. Een veranda is eigenlijk een terrasoverkapping die aan het huis vast zit. Deze steunt dus op twee palen en de gevel. Een groot voordeel van een overkapping aan huis is dat deze de gevel beschermt en isoleert en dat deze droog te betreden is (van het overkapte deel van het terras naar het huis en vice versa, zonder door de natte tuin te hoeven lopen).

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/woningwaarde-verhogen-en-meer-woongenot/