Salarisonderzoek 2022; hoe liggen de verdiensten dit jaar?

salarisonderzoek 2022

Recruitmentspecialist 2B Connected doet opnieuw salarisonderzoek naar de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden onder makelaars en vastgoedprofessionals in loondienst. Vul de korte vragenlijst in en maak kans op leuke prijzen.

Door de aanhoudende groei in de woningmarkt blijft de vraag naar makelaars met specifieke kennis groter dan het aanbod. Makelaars hebben te maken met felle concurrentie: het wordt volgens 2B Connected steeds moeilijker om talent te vinden. Kortom, werkgevers moeten alles uit de kast halen. Maar hoe staat het met de salarissen en arbeidsvoorwaarden?

Om een beter beeld te krijgen van de salarisverhoudingen binnen het vastgoed en de makelaardij, vraagt 2B Connected makelaars een vragenlijst in te vullen. Dit is een korte lijst met 15 vragen. De enquête is anoniem en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld. De belangrijkste resultaten van de enquête worden na de zomer gepubliceerd.

Ga direct naar de vragenlijst

Voor alle makelaars in loondienst die meedoen verloot 2B Connected de volgende prijzen:

  • Hoofdprijs: 1 x een weekendje weg ter waarde van € 250
  • 5 x SPA Wellness waardebon van € 100
  • 10 x 2B Connected Dopper

Salarisonderzoek 2021: gemiddelde verdienste 3,8% toegenomen

Salarisonderzoek 2021: gemiddelde verdienste 3,8% toegenomen

Vorig jaar bleek uit het onderzoek dat het gemiddelde bruto maandsalaris van een makelaar-professional in 2021 € 3.524,68 bedroeg. Een toename van 3,8% vergeleken met 2020, toen een makelaar gemiddeld € 3.391,62 verdiende.

Uit het salarisonderzoek bleek verder dat vergeleken met de gemiddelde loonstijging (2,4%, ) van werknemers in Nederland in 2021 de stijging van de salarissen van KRMT en RM/RT fors is te noemen. Dat concludeert recruitmentspecialist 2B Connected uit de resultaten van het Salarisonderzoek 2021.

35% van de respondenten vond dat hun salaris onder de normale marktwaarde ligt. Dat is hoog, maar liefst 47% gaf aan dat hun salaris wél marktconform is.

Lees het hele salarisonderzoek van 2021 in Vastgoed 9, de digitale editie.

Het thema van Vastgoed 5 is Personeel & opleiding. Neem nu een (proef)abonnement en blijf op de hoogte!

 

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/salarisonderzoek-2022-hoe-liggen-de-salarisverhoudingen/