Tips voor woningeigenaren waardoor een woning meer waard wordt

Tips voor woningeigenaren

De afgelopen jaren hebben woningeigenaren weinig moeite hoeven doen om hun woning in waarde te laten stijgen. De laatste maanden lijkt de rek er echter enigszins uit te zijn. In deze blog tips voor woningeigenaren om de waarde van hun woning te laten stijgen.

Partnercontent van Equote 

Woningprijzen dalen weer een beetje en dit zorgt ervoor dat vastgoed minder waard zal worden. Het is dan ook zaak om hier bovenop te zitten. Woningeigenaren willen immers niet dat hun investeringen minder waard worden. Deze tips helpt ze daarbij.

Vergroot het aantal vierkante meters

Een welbekende manier om de waarde van een woning te laten stijgen is het vergroten van het woonoppervlak. Dit kan door een uitbouw aan het huis te bouwen of bijvoorbeeld een dakkapel te plaatsen. Deze investeringen renderen eigenlijk altijd voor woningeigenaren. Dit komt niet alleen door het feit dat er extra vierkante meters zijn toegevoegd, maar ook doordat het huis er direct een stuk beter uitziet. Daarnaast zijn woningzoekers bereid extra te betalen voor het feit dat zij het werk niet zelf hoeven te doen.

Extra interieur in huis

Een (deels) ingericht huis levert over het algemeen meer op dan een niet-ingericht huis. Dit heeft zo zijn voor-en nadelen. Iemand die het ingerichte stuk van de woning mooi vindt, is bereid hier extra voor te betalen, maar iemand die dit juist niet mooi vindt zal hierdoor minder geld voor de woning neerleggen. Toch is het iets dat we altijd aanraden. Zo kan diverse keukenapparatuur worden geplaatst of bijvoorbeeld rolgordijnen. Deze maken het huis completer en dat zal de potentiële koper ervan overtuigen er sneller in te trekken. Je kunt hierin overigens wel kiezen voor betrouwbare en indrukwekkende merken. Kies bijvoorbeeld voor keukenapparatuur van Bosch of rolgordijnen van Powered by Somfy.

Verduurzaming van de woning

Verduurzamen van de woning is altijd een goed idee. Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers gegarandeerd meer bieden voor de woning. Verduurzaming levert potentiële kopers op de lange termijn ook weer geld op. Het overbieden door een verduurzaming is dan ook een van de veiligste vormen van investeren in een huis voor een koper. Dit maakt het ook direct een van de veiligste investeringen voor een vastgoedmakelaar.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/tips-voor-woningeigenaren-waardoor-een-woning-meer-waard-word/