Een huis laten opkopen door een huisopkoper; hoe werkt het?

huisopkoper

Voor wie nu al opkijkt tegen de administratieve rompslomp bij het verkopen van jouw woning, is een woning- of huisopkoper een ideale manier om het verkopen van de woning snel af te ronden.

 Partnercontent van Mercari

Wat is een huisopkoper?

Wie zijn huis snel wil verkopen, vraagt zich misschien af ‘wat is een huisopkoper?’ Een huisopkoper is in wezen iemand die huizen rechtstreeks van verkopers koopt, meestal voor contant geld. Deze optie kan ideaal zijn als de eigenaar het huis snel moet verkopen en niet de moeite (en de kosten) van een aanbieding bij een makelaar wil.

Aandachtspunten tijdens het verkopen van het huis

Het verkopen van een huis aan een huisopkoper of vastgoedhandelaar brengt zeker voordelen met zich mee. De voordelen die zij kunnen verzekeren zijn: snel geld, geen gezeur en directe zekerheid.

De redenen waarom steeds meer mensen hun huis verkopen aan een huisopkoper:

  • Als er snel verkocht moet worden;
  • Wanneer er direct geld nodig is;
  • Wanneer ze tegen de onzekerheid van het verkoopproces opzien;
  • Als ze door bepaalde omstandigheden niet de mogelijkheid zien om hun huis via een makelaar te verkopen;
  • Wanneer ze geen zin hebben in alle bijzaken die een makelaar met zich meebrengt.

Zoals hierboven te zien zijn er verschillende momenten waarop het inschakelen van een huisopkoper veel stress kan schelen. Mensen die nu worstelen met verschillende aspecten die hierboven genoemd zijn, kunnen een huisopkoper inschakelen.

Prijs van een woning aanvragen?

De prijs van de woning aanvragen kan heel gemakkelijk via de website van Mercari. Potentiële verkopers hoeven alleen maar op ‘gratis bod aanvragen’ te drukken en ze weten de richtprijs van hun woning. De richtprijs van de woning aanvragen is gratis en geheel vrijblijvend.

Wat zijn de vervolgstappen?

De vervolgstappen tijdens het aanmelden van de woning verlopen als volgt. Bij Mercari kan altijd vrijblijvend en kosteloos vastgoed woden aangemeld. Daarna ontvangen aanmelders bij interesse een richtprijs, gegarandeerd binnen twee werkdagen. Als die richtprijs acceptabel is, maakt Mercari een afspraak voor een bezichtiging. Nadat de bezichtiging is geweest volgt, uiterlijk binnen 48 uur, een definitief bod op het vastgoed.

Zijn de stappen zo duidelijk of is er behoefte aan nog meer informatie over de vervolgstappen? Zo ja, Bekijk dan de pagina over huis opkopen.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/een-huis-laten-opkopen-door-huis-opkoper-hoe-werkt-het/