Solid Finance zet door waar veel financiers afhaken

vastgoedfinancier

Ze noemen zichzelf ‘de ondernemende financiers voor zakelijke vastgoedprofessionals’, Jan Meijer en Gerard Kappert, de oprichters van Solid Finance. Die omschrijving komt niet uit het niets: als ondernemende financiers verstrekken ze namelijk leningen die verder gaan dan die van de traditionele financiers. Want waar banken, vastgoedfondsen en buitenlandse investeerders zich terugtrekken, stapt Solid Finance juist naar voren.

Partnercontent van Solid Finance

Tot 100% loan to cost-financiering

Solid Finance richt zich op residentieel vastgoed, zoals woningen en appartementen. Maar ze financieren ook commercieel vastgoed, zoals kantoren en hotels. Ze kunnen tot 100% van de investering (loan to cost) financieren. Jan: “Projecten die nog niet rijp zijn voor een bank omdat er nog geen vergunning of huurder is, passen bij ons. Ondernemers met weinig eigen vermogen kunnen ook bij ons terecht, mits de casus – en ons gevoel – goed zijn.”

Financieringsprojecten met een uitdaging

Voor Solid Finance is geen vraag te gek, hooguit uitdagend. “Wij gaan graag de uitdaging aan om een ingewikkelde casus waar we een goed gevoel bij hebben toch mogelijk te maken.” Als Jan en Gerard de potentie van het project zien én een goede klik hebben met de ondernemer, weten ze wel van aanpakken. Ze richten zich op oplossingen en kansen, en niet op obstakels. Gerard: “vaak gaat het bij vastgoedfinanciering zo: vinkje, vinkje, kruisje, en dan gaat de financiering niet door. Wij kijken hoe we van dat kruisje een vinkje kunnen maken.”

Succesvolle werkwijze

De werkwijze van Solid Finance is succesvol. Het bedrijf heeft naam gemaakt als (mede)financier van veel spraakmakende projecten. Inmiddels heeft Solid Finance ook veel vaste klanten. Was de samenwerking goed en duikt er weer een nieuwe kans op? Dan weten vastgoedondernemers Jan en Gerard weer te vinden.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/solid-finance-zet-door-waar-veel-financiers-afhaken/