Algemeen

Overweeg een carrière als Register-Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed

Register-Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed

De vastgoedmarkt is continu in beweging en wordt beïnvloed door economische, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. De vraag naar gekwalificeerde taxateurs neemt hierdoor toe, ook op het gebied van bedrijfsmatig vastgoed. Benieuwd of een carrière als Register-Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed iets voor jou is?

Van kantoorcomplexen en winkelpanden tot industrieterreinen en logistieke centra, de grote diversiteit van bedrijfsmatig vastgoed vraagt om taxateurs met gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Voor zowel ondernemers als investeerders is een nauwkeurige taxatie namelijk cruciaal bij strategische beslissingen over aankoop, verkoop, (her)financiering, uitbreiding of herbestemming. Het taxeren van bedrijfsmatig vastgoed vraagt om diepgaande kennis en een sterk analytisch vermogen.

Carrièremogelijkheden

De vraag naar Register-Taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed blijft groeien. Met een blik op de toekomst biedt dat volop carrièremogelijkheden voor onze (toekomstige) cursisten. Mede door de voortdurende ontwikkelingen in de vastgoedmarkt en de complexiteit van commercieel vastgoed zijn er diverse mogelijkheden voor taxateurs om zich te specialiseren, bijvoorbeeld in specifieke typen bedrijfsmatig vastgoed – denk aan retail of industrie.

Daarnaast is er in een loopbaan als taxateur veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei. Zo kun je ervoor kiezen zelfstandig te werken als Register-Taxateur, of om bij grote vastgoedbedrijven, financiële instellingen of overheidsorganisaties aan de slag te gaan.

Verdieping van taxatieleer

De Vervolgopleiding Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed is een gespecialiseerde opleiding die voortbouwt op de kennis die je hebt opgedaan in de Basisopleiding Vastgoeddeskundige (of aanverwante opleiding). Het beroep van Register-Taxateur is gebonden aan (inter)nationale regels en standaarden. Tijdens de opleiding verdiep jij je in deze standaarden en leer je van docenten hoe je taxaties objectief en onafhankelijk uitvoert.

Ook de fundamentele taxatieprincipes en het begrippenkader van de taxatieleer komen aan bod, specifiek gericht op bedrijfsmatig vastgoed. Zo duik je onder andere in de materie van de European Valuation Standards (EVS) en de richtlijnen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Gedurende de opleiding komen verschillende taxatiemethoden aan bod en leer je hoe je bepaalde rekentechnieken kunt toepassen.

Van vakkennis tot praktijkervaring

De opleiding bestaat uit drie modules en combineert theoretische kennis met praktijkgerichte opdrachten. Klik hier voor inhoudelijke informatie over de opleiding. Voordat je bedrijfsmatig vastgoed kunt taxeren, is het allereerst van belang dat je op de hoogte bent van de relevante wettelijke en fiscale regelgeving, de zogeheten ‘vakkennis’. Onze ervaren docenten behandelen onderwerpen zoals huurrecht, (model) huur- en koopovereenkomsten, omzetbelasting, overdrachtsbelasting, de ‘samenloop’ van omzet- en overdrachtsbelasting, duurzaamheid, ESG en vennootschapsbelasting.

Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan het (fictief) taxeren van diverse bedrijfsmatige vastgoedobjecten. Praktijkervaring opdoen, zoals het inspecteren van bedrijfsmatig vastgoed en het communiceren met belanghebbenden, is tevens een essentieel onderdeel. Dankzij de ondersteuning en begeleiding van onze docenten ga je goed voorbereid het werkveld in. Natuurlijk is er tijdens de opleiding veel ruimte om feedback te ontvangen op jouw werk van medecursisten, om elkaars taxatievaardigheden te optimaliseren.

Het NRVT Meester-Gezel traject

De examinering van deze taxateursopleiding wordt gefaciliteerd door NIVEX, de landelijke exameninstelling erkend door het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Na het behalen van het Basisdiploma Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed kun je starten met het verplichte Meester-Gezel traject van het NRVT. In dit traject doe je praktijkervaring op onder begeleiding van een ervaren Register-Taxateur en ontwikkel je jouw taxatievaardigheden verder. Dit traject sluit je af met een portfolio-assessment.

OVGP: dé plek voor aspirant vastgoedprofessionals

Bij OVGP profiteer je van een blended learning concept, waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband studeert, en altijd wordt begeleid door professionals met een schat aan praktijkervaring. Met een diploma van de Vervolgopleiding Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed op zak kun jij vol vertrouwen verder bouwen aan jouw carrière.

Is een carrière als Register-Taxateurs Bedrijfsmatig Vastgoed iets voor jou? Sluit dan aan bij de cursistengroep die op 25 september 2024 van start gaat.

Klik hier voor meer informatie en/of inschrijven

 

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/overweeg-een-carriere-als-register-taxateur-bedrijfsmatig-vastgoed/