Algemeen

Nieuwbouwproject ‘Boss’ in Capelle aan den IJssel wint NVM Nieuwbouwprijs

Nieuwbouwproject ‘Boss’

Nieuwbouwproject ‘Boss’ in Capelle aan den IJssel is de winnaar van de NVM Nieuwbouwprijs 2024. De prijs is bedoeld om extra aandacht te geven aan een nieuwbouwproject dat in de ruimste zin aansluit op de lokale vraag en meerwaarde biedt voor de woningvoorraad en de directe omgeving. De prijs werd uitgereikt op de NVM Nieuwbouw-dag in Nijmegen.

Het winnende nieuwbouwproject ‘Boss’ in Capelle aan den IJssel werd gekozen uit zestien inzendingen. Volgens de jury zijn bij het project de makelaar en de ontwikkelaar erin geslaagd een plan te ontwikkelen en te realiseren wat aansluit op de lokale vraag. “De ontwikkelaar zocht al in een vroeg stadium de samenwerking met de makelaar. Hun lokale kennis, onderling vertrouwen en doorzettingsvermogen hebben bijgedragen aan het succes.”

‘Boss’ een model voor moderne gebiedsontwikkeling

Nieuwbouwproject ‘Boss’ bestaat uit 38 koopwoningen waaronder appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. Dit gevarieerde aanbod maakt het project aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen.

Christian Hokke, directeur Van Herk Nieuwbouwmakelaars: “De toekenning van deze prijs is een fantastische erkenning van ons werk en de samenwerking met Mahler Vastgoed Ontwikkeling en Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen B.V.. Wij zijn er trots op dat we, met project ‘Boss’, niet alleen hoogwaardige woningen hebben gerealiseerd, maar ook een duurzame en leefbare woonomgeving voor de toekomst.”

Van Herk koos dit project vanwege de grote betrokkenheid van omwonenden en geïnteresseerden. Via zowel fysieke als online participatieavonden kon iedereen meedenken over onder andere de inrichting van de buurt. Dit resulteerde in een plan dat aansluit op de wensen van de lokale gemeenschap en door de gemeente is goedgekeurd.

Van links naar rechts: jurylid en NVM-makelaar Anke Bodewes, Christian Hokke en Peter Nomen van Van Herk Makelaars en Lana Goutsmits-Gerssen en Leo Bosch van de NVM. – Foto: Schep Groep

Waar goede participatie toe kan leiden

Twan Mahler, directeur Mahler Vastgoed Ontwikkeling: “Het winnen van deze prijs is de kers op de taart! Het laat ook zien waar goede participatie toe kan leiden, iets wat we al jaren doen met onze projecten. Het belangrijkste is dat we kopers hebben die echt zin hebben om in Boss te gaan wonen. Zij maken het straks tot een levendige woonbuurt, waardoor dit stukje Capelle aan de IJssel weer gaat bruisen.”

De jury van de NVM Nieuwbouwprijs 2024 bestaat uit Anke Bodewes, erelid NVM, Register Makelaar en woningmarktconsultant; Karsten Klein, directeur Belangenbehartiging Vereniging Eigen Huis en Jacos van Zelst, directeur Realisatie Woningbouw, Ministerie VRO. De NVM Nieuwbouw-dag vond plaats op donderdag 12 september.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/nieuwbouwproject-boss-in-capelle-aan-den-ijssel-winnaar-nvm-nieuwbouwprijs/