Algemeen

Aantal makelaars groeit dit jaar met 695

makelaar

Bij de Kamer van Koophandel hebben zich dit jaar 695 nieuwe makelaars ingeschreven. Dit is een groei van 6,7%. Er zijn nu meer dan 11.000 makelaars geregistreerd, meldt Bolddata. Dat is een recordaantal.

In de provincies Flevoland en Noord-Holland kwamen er de meeste nieuwe makelaars bij. Noord-Holland telt er nu van alle provincies de meeste: 2.565. Bijna één op de vier Nederlandse makelaars is gevestigd in Noord-Holland (23%). Op de tweede plaats staat Zuid-Holland met 2.310 (21%). Ook in Noord-Brabant (1.605) zijn er veel makelaars te vinden. Samen is in deze drie provincies meer dan de helft (58%) van alle makelaars in Nederland gevestigd.

Lees verder onder de grafiek:

makelaars

Bron: Bolddata

Minste makelaars in Zeeland en Flevoland

In Zeeland en Flevoland zijn van heel Nederland de minste makelaars actief; de provincies tellen elk 270 makelaars. In Drenthe zijn er dat 280, dat is daling van 3%. Ook in Friesland nam het aantal makelaars af (-1%), daar zijn nu 370 makelaars gevestigd, schrijft BoldData na onderzoek.

Nederland telt nu, in een oververhitte woningmarkt, in totaal 11.025 geregistreerde makelaars. Van hen is 69% zelfstandig.

 

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/aantal-makelaars-groeit-dit-jaar-met-695/