Algemeen

Veylinx lanceert online biedplatform

Veylinx lanceert online biedplatform

Een transparant koopproces met een betere afstemming tussen vraag en aanbod. Dat is het doel van de samenwerking tussen projectontwikkelaar Arenal Vastgoed Investments, Poldermakelaars & Leopardi en technologieplatform Veylinx.

Veylinx ontwikkelt op basis van de gedragswetenschap oplossingen om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Een van die oplossingen is een online biedplatform. Geïnteresseerden in nieuwbouwproject “De Brecht” in Nieuw-Vennep kunnen binnenkort bieden via het platform van Veylinx.

Juiste moment

“Het platform kwam op het juiste moment”, zegt Eric van Duijkeren van Arenal Vastgoed Investments. Praktijken die niet altijd transparant waren, dreven minister Ollongren er vorig jaar toe om eisen te stellen aan de branche. Het proces moet transparanter en controleerbaar worden, aldus de overheid.

Het platform van Veylinx voldoet aan alle eisen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus Van Duijkeren. “Het is een win-winsituatie: voorheen bleven projecten ofwel te lang in de verkoop staan of waren meteen verkocht. Nu betaalt de koper het bedrag dat hij/zij de woning zelf waard vindt en kunnen woningen optimaal gealloceerd worden, allemaal volgens een eerlijk proces.”

Bieden op meerdere woningen

Bijzonder is dat potentiële kopers de mogelijkheid hebben om op alle woningen van het nieuwbouwproject te bieden. De hoogste bieders krijgen een woning toegewezen – volgens vooraf gedeelde regels. Anouar El Haji, oprichter en CEO van Veylinx: “Het feit dat je op meerdere woningen kan bieden, vergroot de kans voor iedereen op een woning tegen een eerlijke prijs.”

Tuin op het zuiden

Deelnemers doorlopen twee biedrondes en krijgen na afloop inzicht in hun positie. Ze ontvangen vooraf een richtprijs, maar ieder is vrij om te bieden wat de woning hem/haar waard is. Dit geeft veel extra inzichten. Zo kan het platform in kaart brengen wat de exacte meerwaarde is van bijvoorbeeld een tuin op het zuiden ten opzichte van het noorden.

El Haji: “Door de biedingen te analyseren, weten we precies wat woningspecifieke eigenschappen waard zijn.” Die inzichten worden gebruikt voor toekomstige nieuwbouwprojecten.

De zeventien gezinswoningen in het nieuwbouwproject De Brecht in Nieuw-Vennep gaan donderdag 28 april in de verkoop bij Poldermakelaars & Leopardi via het platform van Veylinx.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/veylinx-lanceert-online-biedplatform/