Algemeen

Woningplatform Roxxle opnieuw gelanceerd

Woningplatform Roxxle opnieuw gelanceerd

Woningplatform Roxxle is gisteren opnieuw gelanceerd na een faillissement eind 2021. Het alternatief voor Funda is nu in handen van firma Easy Nuts en wordt uitgebreid met extra diensten voor de makelaar.

Roxxle werd vier jaar geleden opgericht door Henk Bakker en Roelof Bennink van Enfed Real Estate Services. Hun doel: een nieuwe, moderne aanpak van het promoten van koop- en huurwoningen, gratis voor de makelaar.

Eind 2021 ging Roxxle om nog onbekende redenen failliet. Easy Nuts, een bedrijf dat vastgoedprofessionals ondersteunt met praktische diensten rondom de verhuizing van hun klanten, nam het platform over van de curator en lanceerde het gisteren opnieuw.

Makelaar blijft regisseur

In tegenstelling tot Funda blijft Roxxle gratis toegankelijk voor makelaars. “Woningen plaatsen op de website is en blijft kosteloos. Geen enkele woning of makelaar krijgt voorrang, doordat het aanbod simpelweg op alfabetische volgorde wordt weergegeven”, legt Jeffrey Stoffels, directeur van Easy Nuts uit. “Op Roxxle is en blijft de makelaar de regisseur van de verhuisbeweging.”

Nieuwe functies

Bij de herlancering zijn er nieuwe functies toegevoegd aan het platform. Waaronder de koppeling met Easy Nuts, het bedrijf van Stoffels. “Een groot voordeel, juist ook voor de makelaar”, volgens Stoffels. Zeker met de krapte op de woningmarkt. “Alle diensten die een nieuwe bewoner bij het kopen van een nieuwe woning nodig heeft, bieden we geautomatiseerd aan. De makelaar hoeft er nagenoeg niets aan te doen en ontvangt een kickback-fee voor het afsluiten ervan.”

Alle makelaars hebben op het platform een eigen landingspagina, waarop ze zichzelf kunnen promoten. Daarnaast is er een geautomatiseerd reviewsysteem toegevoegd en een biedingssysteem, zodat de woningzoeker online op de woning kan bieden.

Leads genereren

Stoffels: “We werken toe naar een systeem dat vergelijkbaar is met Spotify. In de basis is het gratis, in dit geval het woningaanbod, en je betaalt voor de meerwaarde van bepaalde diensten.” Zo kunnen makelaars in de toekomst leads genereren via het platform. En kunnen er nieuwbouwwoningen en bedrijfspanden aangeboden worden op Roxxle. Op dit moment staan er volgens Easy Nuts ruim 50.000 woningen op Roxxle.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/woningplatform-roxxle-opnieuw-gelanceerd/