Algemeen

Europees certificaat MMCEPI voor VBO en Vastgoedpro

Makelaars die zijn aangesloten bij Vastgoedpro of VBO kunnen vanaf 1 juni het Europese certificaat MMCEPI ontvangen. Het is voor het eerst dat Nederlandse makelaars in aanmerking komen voor deze Europese erkenning.

Het certificaat wordt uitgereikt door de Europese koepelorganisatie Confédération Européenne de l’immobilier (CEPI). Als lid van CEPI mag zowel Vastgoedpro als VBO de eigen leden het Europese certificaat aanbieden. Met dit certificaat kunnen makelaars aantonen dat ze lid zijn van een organisatie die voldoet aan de standaard die CEPI stelt.

Daarnaast is deze erkenning alleen beschikbaar voor verenigingsmakelaars in Nederland die voldoen aan de kwaliteitsnormen die hun vereniging stelt, zoals het bewijzen van bepaalde beroepscompetenties en kennis van het vak, en zaken als het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 Uitreiking certificaat MMCEPI

Vastgoedpro zal de eerste certificaten uitreiken tijdens de Algemene Ledenvergadering op 6 juni. Om het certificaat te mogen voeren moet de aangesloten makelaar aan alle lidmaatschapsvoorwaarden en permanente educatienormen van de verenigingen voldoen. Daarnaast moet deze de statuten en gedragscode van CEPI naleven.

Lees ook: ‘Branche lanceert onafhankelijke tuchtcommissie’

Over CEPI

De Confédération européenne de l’immobilier is een in Brussel gevestigde internationale vereniging. Leden zijn in Europa gevestigde nationale verenigingen die makelaars en vastgoedbeheerders vertegenwoordigen. CEPI heeft tot doel de normen in de vastgoedberoepen te verhogen en te bevorderen. De organisatie stelt tot doel dat makelaardij in onroerend goed en vastgoedbeheer worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals met hoge ethische normen. CEPI pleit onder andere voor meer regulering van het makelaarsberoep. VBO stelt overigens dat alle leden al aan deze standaarden voldoen.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/europees-certificaat-mmcepi-voor-vbo-en-vastgoedpro/