Algemeen

Voorproefje Vastgoed 5: zorgen over de arbeidsmarkt en nieuwe opleidingen

Vastgoed 5

In Vastgoed 5 (thema Personeel en opleidingen) een interview met Professor Irmgard Borghouts. De adviseur van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt zich grote zorgen over de arbeidsmarkt in Nederland en hoe die de transitie waarin we zitten, tegenhoudt. We hebben iedereen nodig om het tij te keren, vindt ze, óók in de makelaardij. Hoe kunnen we het welzijn van mensen bevorderen en tegelijk meer mensen aan boord helpen?

Neem nu een abonnement en ontvang de nieuwste uitgave

Verder in Vastgoed 5:

Uitgelicht: Nieuwe opleidingen

Voor iedereen die makelaar, taxateur, hypotheekadviseur of medewerker binnendienst is of wil worden, zijn meerdere opleidingen op verschillende niveaus beschikbaar. We zetten enkele nieuwe initiatieven op een rij.

Hoe heilig is het diploma?

In veel sectoren is een afgeronde opleiding onmisbaar, voor andere beroepen geldt dat ervaring, een enthousiaste en gedreven houding en goede uitstraling net zo belangrijk zijn tijdens een sollicitatieprocedure. Hoe zit dat in de makelaardij? Is een diploma altijd een vereiste?

Stad Groningen wil meer volkshuisvesting

In de periode 2023 tot 2028 verwacht Groningen te groeien met 6.800 huishoudens. “Jong en oud, alleenstaand of samenwonend, zelfredzaam of zorgbehoevend. De woonbehoefte is divers en de variëteit aan doelgroepen groeit”, stelt de gemeente, die daarom ‘meer volkshuisvesting en minder markt wil’.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/voorproefje-vastgoed-5-zorgen-over-de-arbeidsmarkt-en-nieuwe-opleidingen/