Algemeen

Kunstgras als bodembedekker: het beste alternatief bij de woning

Kunstgras als bodembedekker: het beste alternatief bij de woning

Geen tijd om bij de eigen woning of het vastgoed te gras te maaien? Kunstgras is een goed alternatief als bodembedekker.

PARTNERCONTENT

Bij de aanleg van een nieuw gazon kiezen mensen steeds vaker voor kunstgras als bodembedekker. En dat is niet meer dan logisch, want met deze grasmatten wordt de tuin voorzien van een frisse en kleurrijke uitstraling.

Vijf redenen waarom een kunstmatig gazon een prima keuze is.

1. Kunstgras is waterdoorlatend
Kunstgras is waterdoorlatend en op die manier voorkom je wateroverlast in de buitenruimte. Dit is een groot verschil met een volledig betegelde tuin. Dankzij perforatiegaatjes in de grasmatten wordt regenwater snel afgevoerd en daarom komt de tuin nooit blank te staan. Met de huidige klimaatverandering in het achterhoofd is het dan ook raadzaam om het straatwerk te vervangen door kunstgras.

2. Kunstgras is goedkoper dan tegels
Met kunstgras is men voordeliger uit dan met een natuurlijk gazon, want kunstgras heeft een langere levensduur en vraagt om weinig tot geen onderhoud. Daarnaast is kunstgras ook goedkoper in aanschaf dan tegels.

De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt bij tegels al snel tussen de € 10,- en € 50,- exclusief arbeidsuren. Kunstgras daarentegen is verkrijgbaar in allerlei soorten en prijzen en daarom is er voor elk budget een kunstmatig gazon realiseerbaar. Bovendien leg je kunstgras gemakkelijk zelf.

3. Kunstgras doorbreekt de tuin
Kunstgras zorgt voor een perfecte afwisseling in de tuin. Spelen met ruimte, kleur en materialen levert een inspirerende tuin op. Wissel een kunstgrasveld bijvoorbeeld af met bloemenborders of richt een hoek van het gazon in met speel- of klimtoestellen en/of een buitenzwembad. Op die manier beleven ook kinderen volop plezier aan kunstgras!

4. Kunstgras behoudt zijn mooie uitstraling
Met kunstgras ben je elk seizoen verzekerd van een groene tuin. Mos, kale plekken en onkruid in het gazon zijn problemen die vaak voorkomen bij een natuurlijk grasveld. Hier heb je bij kunstgras geen last van. Bovendien is kunstgras haast niet meer te onderscheiden van een natuurlijk gazon. Kortom: het loont om je te verdiepen in het aanbod aan kunstgrassoorten en de aankoop af te stemmen op het doel waarvoor het kunstgras nodig is.

5. Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig
Maaien, verticuteren, bemesten of sproeien, met kunstgras behoort dit tot de verleden tijd. Dit levert een enorme tijdswinst op. Na (intensief) gebruik hoef je de grasmatten slechts op te borstelen met een harde bezem om ze weer in goede conditie te brengen. Kortom, bespaar jezelf het nodige ongemak en vind een geschikte kunstgrassoort voor de tuin als bodembedekker!

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/kunstgras-als-bodembedekker-het-beste-alternatief-bij-de-woning/