Algemeen

Duurzaamheid in combinatie met hypotheken niet meer weg te denken

duurzaamheid hypotheken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij hypotheken. Het bespreken van duurzaamheidsmaatregelen kan leiden tot lagere energielasten, een hogere woningwaarde en meer wooncomfort.

Stel je voor: je krijgt een klant aan tafel, die een jaar na de koop van zijn nieuwe huis flink wil investeren in verduurzamen. Dat had natuurlijk beter direct bij de financiering geregeld kunnen worden. Dat scheelt een klant meestal veel geld.

Er zijn meerdere redenen om duurzaamheid te bespreken. Een beter milieu, meer wooncomfort of een lagere energierekening: het verduurzamen van een woning heeft veel voordelen. Toch zien nog niet alle huiseigenaren verduurzaming van hun woning zitten. Het is nuttig om je klanten te laten zien hoeveel hun totale woonlasten omlaaggaan door verduurzaming. En hoe snel ze hun extra investering hebben terugverdiend. In dit blog lees je hoe je de voordelen inzichtelijk maakt voor jouw klant.

Lagere energielasten

 Veel verduurzamingsmaatregelen leiden direct tot een lagere energierekening. Bespreek als eerste de ‘no regret’-maatregelen. Dit zijn eenvoudig door te voeren energiebesparende maatregelen (zoals vloer-, dak- en spouwmuurisolatie) met meestal een aantrekkelijke terugverdientijd. Een (toekomstige) huiseigenaar krijgt niet snel spijt van deze maatregelen! Naast deze ‘no regret’-maatregelen zijn er grotere investeringen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Deze maatregelen kosten wat meer en hebben een langere terugverdientijd, maar leiden tot forse besparingen op de energierekening.

Hogere woningwaarde en meer wooncomfort

Hoe duurzamer en dus zuiniger een huis is, hoe aantrekkelijker het is voor veel potentiële kopers en dus hoe hoger de woningwaarde wordt. Op die manier betalen investeringen in duurzaamheid zich vaak vanzelf terug; niet alleen via de energierekening, maar ook via de gestegen marktwaarde van het huis. Daarnaast zorgt verduurzamen voor meer wooncomfort.

Artikel gaat verder onder de video

Rentekorting

Woonnu maakt duurzaam wonen aantrekkelijk voor iedereen. Zo belonen we je klant met een mooie rentekorting vanaf energielabel B. De korting wordt hoger naarmate het energielabel beter wordt. Een rentekorting geldt voor het hele hypotheekbedrag en voor de gehele looptijd van de hypotheek. Ook een labelsprong na aanvang (bijvoorbeeld van energielabel B naar A) krijgt de bijpassende rentekorting. Op die manier leidt verduurzamen ook via de hypotheek direct tot lagere woonlasten.

Helder zicht op de mogelijkheden

Wil je jouw klant een compleet financieel advies geven? Maak dan vooral gebruik van onze handige tools en service.

  • De verduurzamingcheck geeft binnen één minuut inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden, inclusief meer informatie over de terugverdientijd. Ook maakt deze tool inzichtelijk hoe je klant profiteert van duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.
  • Wil je klant nog meer zekerheid over de opbrengsten? Dan biedt Woonnu na de verduurzamingscheck ook de mogelijkheid om een duurzaamheidsadvies ‘op maat’ aan te vragen bij onze partner Susteen.
  • Wil je klant verduurzamen? Dat kan! En wel op een heel gemakkelijke manier. Je klant wordt volledig ontzorgt, alles wordt voor hem geregeld. En als hypotheekadviseur hoef je geen verduurzamingsexpert te zijn. Daar zijn experts voor! Wil je meer weten over onze handige verduurzamingsroute? Lees de blog.

Meer weten?

Neem dan gerust contact op met Woonnu via (088) 670 65 40 of sales@woonnu.nl.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/duurzaamheid-in-combinatie-met-hypotheken-niet-meer-weg-te-denken/