Algemeen

Voortaan ‘Koninklijke NVM’ ter ere van 125-jarig bestaan

nvm koninklijk

De NVM mag zich voortaan ‘Koninklijk’ noemen. Koning Willem-Alexander heeft het predicaat op 21 september aan de makelaarsvereniging toegekend vanwege ‘de vooraanstaande plaats die NVM inneemt in haar vakgebied en de samenleving’.

Hans Oosters, Commissaris van de Koning van Utrecht, reikte de onderscheiding uit tijdens het NVM-congres op 21 september ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de vereniging. In zijn toespraak roemde Oosters de manier waarop de NVM haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt: “Als bruggenbouwer en vastgoedexpert biedt u uw kennis van de vastgoedmarkt aan bij de aanpak van verschillende maatschappelijke thema’s. Ik noem de stikstofproblematiek, verduurzaming en de energietransitie, woningnood en betaalbaarheid van woonruimtes.”

“Ook draagt u uw steentje bij als het gaat om de bestrijding van ondermijning en witwassen, en het streven naar meer transparantie in vastgoedtransacties. Allemaal zeer belangrijk voor de samenleving”, aldus Oosters.

 

 ‘Motiveert ons onze maatschappelijke verantwoordelijkheid verder te nemen’

Peter Brussel, algemeen voorzitter van de NVM, reageert enthousiast op de toekenning van het predicaat Koninklijk: “Het is een bijzondere eer om het predicaat Koninklijk te ontvangen ter gelegenheid van ons 125-jarig jubileum. Dit is een bevestiging van alle inspanningen die de NVM en haar leden hebben geleverd én blijven leveren voor de reputatie en permanente professionalisering van het vak van makelaar en -taxateur.”

NVM Koninlijk
Peter Brussel, algemeen voorzitter NVM. Foto: NVM

“We zijn -samen met onze deelnemingen- trots op onze rol als voortrekkers in de digitalisering van de vastgoedsector en onze inzet om innovatieve technologieën te omarmen”, aldus Brussel. “Dit predicaat motiveert ons om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid verder te nemen. Onze expertise zetten we in voor het aanpakken van cruciale maatschappelijke vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en de vastgoedmarkt.”

Het predicaat Koninklijk is in 1806 ingesteld door koning Lodewijk Napoleon en is daarmee de oudste Koninklijke onderscheiding van Nederland. Het toekennen van het predicaat is onder meer bedoeld om een bijdrage te leveren aan de positionering van Nederlandse bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland, aldus de website van het Koninklijk Huis.

Lees ook: NVM ‘pleit voor heroprichting ministerie VROM’

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/voortaan-koninklijke-nvm/