Algemeen

Voorproefje Vastgoed 8: Dwang bij verduurzaming, versnelling voor VvE’s en Middelburg

Vastgoed 8

In Vastgoed 8 – thema Duurzaamheid & energietransitie – een interview met Dirk Brounen, hoogleraar Vastgoedeconomie aan de Tilburg University. Hij ziet dat de verduurzaming van veel huizen nog niet echt opschiet. Daarom vindt hij dat de overheid in dit dossier de regie moet nemen.

Neem nu een abonnement en ontvang de nieuwste uitgave

Verder in Vastgoed 8:

  • Hoge energielasten remmen verkoop

Veel aankoopklanten hebben geen duidelijk inzicht in de energiekosten van een beoogde woning. Is dat wel zo en zijn de kosten hoog, dan haakt maar liefst 73% af. Wat kunnen makelaars met dit gegeven?

  • Versnelling voor VvE’s

In vergelijking met woningcorporaties en individuele woningeigenaren lopen verenigingen van eigenaren (VvE’s) achter met de verduurzaming van hun woningbezit. Een landelijke versnellingsagenda moet hierin verandering brengen.

  • Middelburg betrekt burgers erbij

In de rubriek De Stad deze editie aandacht voor makelen in Middelburg. De Zeeuwse provinciehoofdstad wil betaalbare, duurzame en bereikbare woningen en betrekt inwoners actief bij plannen voor de komende vijftien jaar.

  • Helpdesk: Foutief of vals energielabel gekregen, wat nu?

Terugblik naar 2022

Vorig jaar in de special over Duurzaamheid & energietransitie een interview met Truus de Smit, de voorzitter van Vastgoedpro. Lees het interview terug in de digitale versie!

De editie over Duurzaamheid & energietransitie verschijnt 13 oktober. Nog geen abonnee? Maak een keuze uit een van de abonnementen en ontvang de nieuwste uitgave!

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/voorproefje-vastgoed-8-dwang-bij-verduurzaming-versnelling-voor-vves-en-middelburg/