Algemeen

Nieuw label van Treehouse checkt woningzoekenden in luttele seconden

Nieuw label van Treehouse checkt woningzoekenden in luttele seconden

TreeHouse, de organisatie achter huurplatforms Pararius en Huurwoningen.nl, neemt Properize over. Met de software van dit bedrijf kunnen huurkandidaten en expats razendsnel gescreend worden.

Terwijl de vraag naar huurwoningen stijgt, krimpt het aanbod. Makelaars worden overspoeld met aanvragen van huurkandidaten die uiteindelijk ook gecontroleerd moeten worden. Deze screening van huurkandidaten is een belangrijke laatste stap voor het aangaan van de huurovereenkomst en is een secuur en tijdrovend proces. Zeker als het gaat om zzp’ers en expats.

Papierwerk geminimaliseerd

Tot nu toe beschikte Treehouse niet over software waarmee dit snel en gemakkelijk kon worden uitgevoerd. Met de overname van Properize verandert dit. Dit nieuwe label van TreeHouse detecteert fraude en minimaliseert het papierwerk.

Properize heeft een AI-gedreven oplossing ontwikkeld waarmee de screening van woningzoekenden in enkele seconden kan plaatsvinden. Bankafschriften en werkgeversdocumenten worden gecontroleerd op inhoud en mogelijke vervalsing. De inhoud van deze documenten wordt onderworpen aan een cross-check met het maandinkomen dat de kandidaat op de bankrekening ontvangt. Ook eventuele identiteitsfraude kan worden gedetecteerd. Properize voldoet aan de AVG-regelgeving, aldus Treehouse.

Screening naar voren halen

Jasper de Groot, directeur van TreeHouse, heeft het voornemen om Properize breder in de markt te zetten. “Op dit moment wordt deze dienst enkel nog aangeboden aan makelaars. Dit zullen we blijven doen. Echter, deze aanpak betekent dat slechts één kandidaat een bevestigende screening ondergaat, een proces dat plaatsvindt nadat de makelaar al alle binnenkomende verzoeken heeft afgehandeld.

“Wij hebben met onze woningwebsites nu de bijzondere mogelijkheid om de screening een aantal stappen naar voren te halen in het proces door deze direct bij een reactie aan te bieden aan iedere huurkandidaat in de markt. Op deze wijze vergroten wij de reeds gescreende poule van huurders en vereenvoudigen we het proces voor alle betrokkenen.
“Dit past perfect bij de doelstelling van ons CRM-systeem Pararius Office en onze selectietool Leadflow om het verhuurproces te vereenvoudigen”, aldus de Groot.

Properize wordt het zevende label van TreeHouse. De andere zes zijn Pararius, Huurwoningen.nl, Realstats, Pararius Office, Leadflow en het internationale label Rentaroof.

 

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/nieuw-label-van-treehouse-checkt-woningzoekenden-in-luttele-seconden/