Verhuur-app nu ook voor Arnhemse verhuurders

verhuur-app KKVV

De gemeente Arnhem biedt verhuurders van kamers en woningen twee jaar lang gratis een
app waarmee zij het beheren van woningen makkelijker, beter en veiliger kunnen
regelen. Arnhem is daarmee de achtste stad die de verhuur-app van stichting KKVV beschikbaar stelt.

Met de ‘KKVV-app’ van Stichting Keurmerk Kamerverhuur en Veiligheid (KKVV) kunnen huurders makkelijker klachten indienen of bijvoorbeeld vocht en schimmel melden. Ook wil de gemeente verhuurders helpen te voldoen aan de eisen van goed verhuurderschap. Met als doel: betere en veilige woningen voor huurders.

Stichting KKVV is een online beheersysteem voor verhuurders met een bijbehorende app voor de smartphone. De applicatie wordt door ongeveer 20 verhuurorganisaties gebruikt, verdeeld over de steden Nijmegen, Leeuwarden, Tilburg, Rotterdam, Wageningen, Amsterdam, Almere en nu ook Arnhem.

Verhuur-app KKVV compleet beheersysteem

Voor verhuurders is de app een compleet beheersysteem. Ze kunnen de app gebruiken om het hele verhuurproces te regelen. De huuradministratie, de afrekening van servicekosten, de oplevering van woonruimten, de klachtenregistratie. De app helpt ook te checken of er wordt voldaan aan de wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid.

Schimmel melden

Wethouder wonen Ronald Paping: “Wat ik vooral belangrijk vind, is dat we huurders helpen met een goede en veilige woning tegen een redelijke prijs. Dat wordt met deze app een stuk makkelijker.” Een huurder kan met zijn smartphone klachten of opmerkingen over de woning via de app aan de verhuurder doorgeven. Is er een brandblusser weg? Met de app een foto maken, wat gegevens invullen en de verhuurder is op de hoogte en kan het oplossen. Vocht- en schimmelplekken? Ook dat kan makkelijk via de app gemeld worden.

Bij overdracht van de woning kan via de app eenvoudig meterstanden worden vastgelegd, zodat daar later geen discussie over is. De app biedt daarnaast informatie over wat een huurder moet doen als hij een sleutel kwijt is, als de CV defect is of wat de wifi-code is.

Artikel gaat verder onder de video

Goed verhuurderschap

College en raad van de gemeente Arnhem spraken eerder al af werk te maken van ‘Goed verhuurderschap‘. Paping: “Goed verhuurderschap betekent dat woningen worden verhuurd met een goed huurcontract. Het houdt ook in dat huurprijzen eerlijk worden berekend. En het betekent dat woningen goed worden beheerd en onderhouden. Deze app helpt daarbij. De goede verhuurders kunnen zich hiermee van de slechte onderscheiden.” Zelfs omwonenden kunnen de app gebruiken om meldingen bij de verhuurder te doen.

Twee bijeenkomsten voor verhuurders

De app is bedoeld voor verhuurders van kamers en woningen. Op 8 oktober en 5 november organiseert de gemeente samen met Vastgoed Belang, de Arnhemse Verhuurders Vereniging en appmaker KKVV twee bijeenkomsten voor Arnhemse verhuurders over goed verhuurderschap. Dan kunnen verhuurders zich aanmelden om de app te gaan gebruiken.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/gratis-verhuur-app-nu-ook-voor-arnhemse-verhuurders/