Hypotheekadviseur kan in rol van makelaar stappen

hypotheekadviseurs

Hypotheekadviseurs kunnen hun taken voortaan uitbreiden met makelaarsdiensten door zich aan te sluiten bij een digitaal woningplatform. De adviseur kan bijvoorbeeld bezichtigingen of inspecties uitvoeren.

De hypotheekadviseur kan in de rol van makelaar stappen via het huizenplatform House.nl. Dat stelt dat een hypotheekadviseur kopers of verkopers kan aanbrengen en fysieke diensten kan oppakken van het verkoopproces rond een woning. Hypotheekadviseurs horen het vaak als eerste wanneer mensen verhuisplannen hebben, dus kunnen ze daar ook een goede rol in spelen, is de gedachte.

De veranderende huizenmarkt leidt tot minder woningtransacties. Daarnaast zal Funda straks een deel van de hypotheekmarkt overnemen met een eigen hypotheeklabel. Om hun marktaandeel te behouden kunnen adviseurs ervoor kiezen hun werk uit te breiden met makelaarsdiensten, verklaart het platform.

“Ondernemende hypotheekadviseurs kunnen nu hun takenpakket eenvoudig uitbreiden door een deel van de makelaarstaken op zich te nemen”, zegt ceo Maurits Grosfeld van House.nl. Grosfeld denkt aan bezichtigingen of aan het uitvoeren van inspecties voor de overdracht bij de notaris plaatsvindt. De adviseur kan via het digitale platform aangeven welke diensten zijn verricht.

Strategische samenwerking

Omdat verkoop en financiering van een woning nauw met elkaar zijn verbonden, hebben Makelaarsland en Hypotheekrente.nl besloten te gaan samenwerken. Ze blijven wel als onafhankelijke partijen opereren.

Het gaat om een strategische samenwerking, zo maakten ze begin deze week bekend, vooral met het doel processen voor kopers en verkopers eenvoudiger te maken. “Beide partijen zetten in op digitalisering voor een efficiënte dienstverlening”, aldus directeuren Gijs van Wijgerden en Ivor Brevé van Makelaarsland.

“Een huis kopen of verkopen kan in deze tijden van economische onzekerheid enorm spannend zijn”, zegt directeur Hielke Zwanepol van Hypotheekrente.nl. “Door onze expertises uit te wisselen maken we dit proces voor consumenten nog makkelijker.”

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/hypotheekadviseur-kan-in-rol-van-makelaar-stappen/