Algemeen

Duizenden extra flexwoningen in de maak voor spoedzoekers

duizenden extra flexwoningen

In de provincies Noord-Holland en Flevoland komen binnen een tot twee jaar duizenden extra flexwoningen voor mensen die met spoed een huis nodig hebben.

Grote steden in de twee provincies werken samen aan een overeenkomst met minister Hugo de Jonge, schrijft Omroep Flevoland. De steden die meedoen en het precieze aantal flexwoningen worden bekendgemaakt bij de ondertekening van het akkoord.

De duizenden extra flexwoningen verrijzen op meerdere, nog niet bekendgemaakte locaties in de twee provincies. Die komen bovenop eerder aangekondigde initiatieven zoals de minimaal 1.000 tot 1.500 flexwoningen die Amsterdam vorig jaar beloofde en locaties als Annapark in Almere. De namen van de deelnemende steden en het precieze aantal nieuwe flexwoningen worden later bij ondertekening bekendgemaakt.

Twee derde van de huizen is voor zogeheten spoedzoekers. Dat kunnen dak- en thuislozen zijn, gescheiden ouders met kinderen, woningzoekenden met een medische indicatie, mensen die verhuizen voor een baan en jongeren die nog thuis wonen. Een deel van de tijdelijke woningen is bedoeld voor vluchtelingen en statushouders.

In Lelystad zijn de afgelopen jaren al 299 van dit soort kleine plekken gecreëerd. Dat gebeurde in de complexen ‘Wonen bij LARS’ en ‘Wonen bij LILY’ aan de rand van de stad.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Ondertekening akkoord uitgesteld

Per locatie kunnen de verhoudingen anders liggen. Ook reguliere woningzoekenden kunnen een plekje krijgen. De regels worden per gemeente bepaald. De ondertekening stond voor afgelopen donderdag gepland, maar dat is uitgesteld omdat de steden die meedoen nog willen overleggen met betrokken woningcorporaties.

Het uitstel levert geen vertraging op, zegt Stan van den Berg. Hij is projectleider Bouwen en Wonen van het samenwerkingsverband Metropoolregio Amsterdam. “De productie en de voorbereiding blijven achter de schermen doorgaan. Het gaat nu alleen om praktische zaken waarom het is uitgesteld.”

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/duizenden-extra-flexwoningen-in-de-maak-voor-spoedzoekers/