Algemeen

De juiste hypotheek voor ondernemers

hypotheek

Als ondernemer is het krijgen van een hypotheek vaak een uitdagend proces. Veel banken zijn terughoudend bij het verstrekken van een hypotheek aan ondernemers, omdat deze groep vaak meer risico’s met zich meebrengt. Er zijn voor ondernemers echter manieren om toch te zorgen voor de juiste hypotheek.

Partnercontent

Er is een aantal punten waar een hypotheekverlener aan moet voldoen, zodat de ondernemer het meeste uit een hypotheek kan halen. Een voorbeeld van een geschikte hypotheek voor ondernemers is Van Lanschot hypotheek voor ondernemers. Hieronder een aantal adviezen voor de ondernemer die op zoek is naar de juiste hypotheek.

Kies een hypotheekverstrekker die verder durft te kijken

Eén van de belangrijkste dingen om te doen, is een hypotheekverstrekker vinden die verder durft te kijken dan andere banken. Bij sommige banken krijgen ondernemers een standaardbehandeling, terwijl een hypotheekverstrekker die verder durft te kijken, meer rekening houdt met de specifieke situatie van de ondernemer. De verlener kijkt dan bijvoorbeeld beter naar toekomstperspectieven van de onderneming, in plaats van alleen naar de huidige financiële situatie.

Onderschat de waarde van communicatie niet

Zorg voor goede communicatie met de hypotheekverlener. Dit kan bijvoorbeeld door te zorgen voor één aanspreekpunt tijdens het gehele hypotheektraject. Met een vast aanspreekpunt blijft er een duidelijke lijn in de communicatie. Dat voorkomt onduidelijkheid en leidt tot minder risico op fouten.

Zorg ervoor dat er maatwerk geleverd kan worden

Misschien wel het belangrijkste is dat een hypotheekverlener maatwerk levert. Dit betekent dat de verlener specifiek rekening houdt met de situatie en wensen van de individuele ondernemer. Dat leidt tot een hypotheek die het beste bij de ondernemer past. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de verstrekker rekening houdt met de groei van de onderneming, de verwachte inkomsten of de mogelijkheid om bij te lenen.

Kies voor een hypotheekverstrekker die snel is

Een snelheid in afhandeling is ook een belangrijke factor voor een ondernemer, omdat het vaak tijdsdruk met zich meebrengt om snel een hypotheek te krijgen bij bijvoorbeeld de aankoop van een bedrijfspand of een ander type investering. Een hypotheekverlener die snelheid waarborgt, kan ervoor zorgen dat de ondernemer sneller beslissingen kan nemen en sneller kan handelen. Hierdoor zal er sneller een beoordeling plaatsvinden of sneller een hypotheekofferte tot stand komen. Tijd kost immers geld!

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/de-juiste-hypotheek-voor-ondernemers/