Algemeen

Label voor buy-to-let-hypotheek: Hyra hypotheken

buy-to-let-hypotheek

Financieel dienstverlener Ingage heeft een nieuwe buy-to-let-hypotheek gelanceerd. Hyra Hypotheken verleent, via onafhankelijke adviseurs, hypothecaire financieringen aan professionele vastgoedinvesteerders.

Hiermee kunnen zij woningen en/of combinatiepanden in Nederland (her)financieren die zijn bestemd voor de commerciële verhuur.

Professionele vastgoedinvesteerder

Ingage – het bedrijf achter de consumentenlabels Merius Hypotheken en Impact Hypotheken en de franchiseketens De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur – wil ervoor zorgen dat professionele investeerders kunnen blijven investeren in de huurwoningmarkt. Hyra richt zich specifiek op professionele vastgoedinvesteerders die appartementen, woningen of combinatiepanden bezitten of willen aankopen voor de commerciële verhuur. “Daarmee bedoelen we dus niet de ouder die een appartement koopt voor een studerend kind, maar de professional die woningen aanhoudt die zijn bedoeld voor de commerciële verhuur”, verheldert Mervyn Cuppen, relatiemanager bij Hyra Hypotheken.

HYRA-service

De nieuwe buy-to-let-hypotheek onderscheidt zich volgens de oprichters met zijn HYRA-service. “Die staat voor onze Hypothekendesk, Raad en Aandacht. Onze eigen financieringsspecialisten begeleiden onafhankelijke hypotheekadviseurs met persoonlijke aandacht, vóór, tijdens en na een hypotheekaanvraag. Een hypotheekaanvraag voorbespreken of hulp bij het indienen van de aanvraag? Dat kan allemaal bij onze Hypothekendesk”, legt Mervyn Cuppen uit.

“Onze goede voorwaarden maken ons product bovendien aantrekkelijk: we financieren combinatiepanden, hanteren onder meer een automatische rentedaling bij aflossen en kennen een LTV tot 85% bij woningen. Bovendien is het bij Hyra Hypotheken, onder voorwaarden, mogelijk om een bouwdepot aan te houden.”

Hyra Hypotheken is vanaf 13 februari voorlopig alleen af te sluiten via Barlavento, Voep en Beleggingspanden-financiering.nl.

Kentering hypotheekmarkt

De kentering in de hypotheekmarkt zette door in het vierde kwartaal van 2022. Zowel het aantal verstrekte hypotheken als de hypotheekomzet nam in de tweede helft van 2022 af ten opzichte van de eerste helft van 2022, blijkt uit de Hypotheekupdate van consultingbedrijf IG&H. Het aantal afgesloten hypotheken daalde met 21,0% en de totale omzet met 19,8%.

Daarmee komt het aantal verstrekte hypotheken in het laatste kwartaal van 2022 op 94.000. In de tweede helft van 2022 was er een sterke daling van de hypotheekomzet onder over- en bijsluiters, waar de hypotheekomzet afnam met 53,3%. Over heel 2022 nam de hypotheekmarkt af met 10,3% ten opzichte van het voorgaande jaar, naar 462.000 hypotheken. Wel was er een toename van het aantal afgesloten hypotheken door jonge huizenkopers.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/label-voor-buy-to-let-hypotheek-hyra-hypotheken/