Algemeen

Een mooi interieur binnen handbereik: drie tips

Interieur

Een mooi interieur ligt ook binnen handbereik voor wie geen professional is in woninginrichting. Drie handige tips voor beginners.

PARTNERCONTENT

Het lijkt zo makkelijk en vanzelfsprekend: die prachtige interieurs in tijdschriften en tv-programma’s. In werkelijkheid kost het professionals meestal weken om zo’n resultaat te bereiken. Maar ook wie geen professional is in woninginrichting, kan veel bereiken. Hieronder volgen drie handige interieurontwerptips waar makelaars hun klanten op kunnen wijzen.

Kleine details maken het verschil

Kleine details kunnen een grote impact hebben op een interieur. Vaak ligt de focus op grote meubelstukken, zoals een bank of eettafel, maar het is belangrijk om ook de kleine elementen niet te vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de handgrepen van kasten en een decoratief vloerkleed.

Deze kleine accenten kunnen de kamer interessanter maken en een eyecatcher vormen. Vergeet ook niet de wandkunst, want dit voegt kleur en een bepaalde sfeer toe aan de ruimte. Kies de juiste kleuren voor deze accenten om het gewenste effect te bereiken. Experimenteer met verschillende combinaties en maak aanpassingen totdat het gewenste resultaat is bereikt.

Het is ook handig om inspiratie op te doen door referenties te verzamelen en een gratis moodboard-creator te gebruiken om ideeën te organiseren. Onthoud dat het de kleine details zijn die een interieur tot leven brengen.

Zet niet alles tegen de muur

Het is niet verstandig om alle meubels tegen de muren te duwen. Dat maakt een kamer juist saai en ongezellig. Een beter idee is om sommige meubelstukken een stukje van de muren af te zetten. Hierdoor krijgt de kamer meer ruimte en ziet het er interessanter uit.

Ook is het een goed idee om een kleine salontafel, een krukje of een zitzak in het midden van de kamer te plaatsen. Dit geeft de kamer een levendige uitstraling. Het plaatsen van planten of decoratieve items maakt de kamer nog gezelliger en sfeervoller.

Verlichting is alles

Goede verlichting is ontzettend belangrijk voor een mooie sfeer in huis. Als de kleuren op de muren er dof uitzien, is het niet altijd nodig om meteen opnieuw te schilderen. Vaak ligt het probleem bij een gebrek aan goede verlichting.

Zorg voor verschillende soorten verlichting, zoals natuurlijk licht vanuit ramen, vloerlampen, plafondlampen en accentverlichting. Zelfs de kleuren van de muren en meubels spelen een rol in hoe het licht wordt weerkaatst en verspreid in de ruimte.

Vertrouw niet te veel op alleen plafondverlichting, want dat kan een kille sfeer creëren. Probeer verschillende soorten verlichting uit en zorg ervoor dat er voldoende licht is in ruimtes zoals de badkamer en keuken. Ook de hoeken van de kamer goed verlichten en een goede balans vinden in de verlichting, zorgt voor een gezellig en prettig interieur.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/een-mooi-interieur-binnen-handbereik-drie-tips/