Algemeen

Salarisonderzoek 2023-2024; hoe liggen de verdiensten dit jaar?

salarisonderzoek arbeidsvoorwaarden

Recruitmentspecialist 2B Connected doet opnieuw salarisonderzoek naar de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden onder makelaars en vastgoedprofessionals in loondienst.

Om een beter beeld te krijgen van de salarisverhoudingen binnen het vastgoed en de makelaardij, moet een vragenlijst worden ingevuld van veertien vragen.

De enquête is anoniem en de antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld. De belangrijkste resultaten van de enquête worden in het voorjaar van 2024 gepubliceerd.

Ga direct naar de vragenlijst

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Salarisonderzoek Makelaars 2023 /2024

 

Salarisonderzoek 2022: Arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker

Uit het onderzoek van 2022 bleek dat goede arbeidsomstandigheden steeds belangrijker worden om werknemers te behouden. Maar ook dat het gemiddelde brutosalaris van een makelaar professional in 2022 € 3.730,50 bedroeg. Een jaar eerder was dat € 3.524,68. Bovendien viel volgens 2B Connected op dat de Binnendienst en de ARMT significant hogere beloningen kregen, te weten een salarisgroei van meer dan 11% (Binnendienst) en meer dan 10% (ARMT).

Personeelstekort?

Die stijging was vooral een gevolg van het personeelstekort. Maar geldt dat nog steeds? Afgelopen halfjaar liep het aantal vacatures drastisch terug, signaleerden zowel 2BC als Property People eerder dit jaar. Recent onderzoek van Trustoo toont aan dat twee op de drie mensen die werkzaam zijn in de woningmarkt, niet verwachten dat de markt binnen een jaar herstelt. Ook ziet 70% van de professionals dat het aantal opdrachten afneemt. Trustoo, een online platform voor lokale aanbieders, ondervroeg 235 professionals over dit onderwerp.

Lees ook: Krimp aantal vacatures storm in glas water of stilte voor de storm

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/salarisonderzoek-2023-2024-hoe-liggen-de-verdiensten-dit-jaar/