Algemeen

Terugblik 2022: Calcasa-directeur Tijs Pellemans ziet grotere rol voor hybride taxaties

Calcasa-directeur Tijs Pellemans

In 2021 introduceerde Calcasa een eigen Desktoptaxatiemodel, om tegemoet te komen aan de eis van het hybride taxeren. “De rol van de taxateur verandert. Deze en andere vastgoedpartijen werken steeds meer datagedreven”, zegt Calcasa-directeur Tijs Pellemans in het cover-interview in Vastgoed 10 van 2022.

Vlak nadat Calcasa haar model desktoptaxatie presenteerde, kwamen het NRVT en de brancheorganisaties VBO, Vastgoedpro en NVM met een eigen hybride model, de Bureauwaardering. Sindsdien bestaan er twee modellen, waarbij het vastgoedobject modelmatig wordt gewaardeerd maar met een beoordeling en evaluatie van de waardering achteraf door de taxateur.

Ondanks inhoudelijke verschillen wilden de brancheorganisaties toewerken naar één hybride model. Maar volgens Pellemans is dat niet noodzakelijk en biedt meer aanbod juist meer mogelijkheden voor consumenten, taxateurs en geldverstrekkers.

Lees het hele interview terug in de uitgave van december 2022

Editie 10 over Taxeren verschijnt 8 december. Nog geen abonnee? Maak een keuze uit een van de abonnementen en ontvang de nieuwste uitgave!

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/calcasa-directeur-tijs-pellemans-vg10-2022-ziet-grotere-rol-voor-hybride-taxaties/