Algemeen

Brancheorganisaties VBO en Vastgoedpro fuseren per 2025

VBO en Vastgoedpro

VBO en Vastgoedpro fuseren per 2025. Dat hebben beide brancheorganisaties 1 maart naar buiten gebracht. Door de fusie van VBO en Vastgoedpro telt de nieuwe organisatie straks 2.100 leden. Volgens adjunct-directeur VBO Tristan Bons is er ruimte voor meer, omdat de nieuwe organisatie aangrenzende beroepsgroepen wil laten aansluiten.

Bons: “Denk bij aangrenzende beroepsgroepen in de verkoopketen aan energieprestatie-adviseurs of aan hypotheekadviseurs.” Op die manier kan ook een meer integrale aanpak worden gerealiseerd binnen de vastgoedketen en wordt een solide basis gelegd voor gezamenlijke groei.

Dankzij de fusie van VBO en Vastgoedpro per 2025 ontstaat er verhoogde slagkracht, uitgebreidere kennis en meer data over de beroepen én een groter netwerk van professionals. Hierdoor kan de nieuw te vormen organisatie nog beter de belangen behartigen van de leden. Bij akkoord van die leden streven VBO en Vastgoedpro ernaar om in de zomer van 2025 officieel te starten onder een nader te bepalen nieuwe naam.

“Schaalgrootte gaat VBO en Vastgoedpro enorm helpen om de leden in alles maximaal te ondersteunen en faciliteren”, aldus Harry Bruijniks. – Foto: VBO

Fusie VBO en Vastgoedpro: voordelen door schaalgrootte

Beide bestuursvoorzitters zijn optimistisch over de toekomstige voordelen van de nieuwe brancheorganisatie. “De wereld van vastgoed en makelaardij wordt steeds veeleisender en complexer. Belangenbehartiging bij de wetgever, kwaliteitseisen van onze klanten en het belang van onder andere datasturing vragen steeds meer investeringen. Kortom: schaalgrootte gaat VBO en Vastgoedpro enorm helpen om de leden in alles maximaal te ondersteunen en faciliteren”, aldus Harry Bruijniks (VBO). “Samen hebben we een grotere impact op vernieuwing in de vastgoedmarkt”, vult Truus de Smit van Vastgoedpro aan.

Truus de Smit van Vastgoedpro: “Samen hebben we een grotere impact op vernieuwing in de vastgoedmarkt.” – Foto: Vastgoedpro

Vastgoedpro heeft 700 leden

Vastgoedpro heeft circa 700 aangesloten vastgoedprofessionals en bestaat sinds 2009. De beroepsvereniging is ontstaan uit een fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT). Ondanks zijn relatief jonge bestaan kan Vastgoedpro bouwen op jaren ervaring vanuit die laatstgenoemde organisaties. De LMV is opgericht in december 1987 en het RVT stamt uit oktober 1998.

VBO telt zo’n 1.400 leden

VBO zag het levenslicht in 1985 en begon als Stichting Belangenbehartiging Bemiddelaars Onroerend Goed (SBBO). Een jaar later werd de stichting omgezet naar Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) en in 2009 volgde een nieuwe naamswijziging met VBO Makelaar. Sinds een paar jaar opereert de branchevereniging onder de naam VBO, dat inmiddels zo’n 1.400 leden heeft bestaande uit makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars.

Lees ook: Europees certificaat MMCEPI voor VBO en Vastgoedpro

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/fusie-vbo-en-vastgoedpro-per-2025/