Algemeen

De voordelen van een hypotheek oversluiten

De voordelen van een hypotheek oversluiten

Het afsluiten van een hypotheek kan een behoorlijk ingewikkeld proces zijn. Hoeveel kan iemand precies lenen en wanneer moet men eigen geld inleggen? En kan een eenmaal afgesloten hypotheek nog veranderd worden? Al deze vragen behandelen we in deze blog

Partnercontent van Lequal

Hypotheek

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe hoog de hypotheek kan worden. Een van de factoren is de waarde van de aan te kopen woning. Die wordt vastgesteld door middel van een taxatie.

Inkomen en schulden

Daarnaast wordt er gekeken naar het inkomen van de aanvrager, en of dit een vast of een variabel inkomen is. Hoe hoger het inkomen, hoe meer hypotheek iemand kan krijgen. Ook wordt er gekeken of de aanvrager eventuele schulden heeft; deze hebben invloed op de hoogte van de hypotheek.

Eigen geld inleggen

Een hypotheek kan nooit hoger worden dan de bank aanbiedt. Het kan dus betekenen dat de aanvrager eigen geld moet inleggen. Al met al zijn er een hoop aspecten waarnaar gekeken wordt. Soms kan je verdwaald raken in alle regels die er zijn.

Hypotheekadviseur

Om de aanvraag en het verkrijgen van een hypotheek gemakkelijker te maken, kan de aanvrager een hypotheekadviseur in de arm nemen. Deze vergelijkt de mogelijke hypotheken en probeert de best mogelijke lening voor iemands situatie te regelen. Daarnaast kan hij/zij alle vragen van de aanstaande eigenaar beantwoorden.

Verandering in de hypotheek

Het kan voorkomen dat een woningeigenaar niet (meer) tevreden is met de huidige voorwaarden van zijn hypotheek. In zulke gevallen is het tegenwoordig mogelijk om een hypotheek over te sluiten.

Een hypotheek oversluiten betekent meestal kortweg dat men vroegtijdig van de huidige hypotheek af wil. Om te onderzoeken of het interessant is om vroegtijdig de hypotheek open te breken en een nieuwe hypotheek aan te gaan, kan men ook een hypotheekadviseur om advies vragen.

Tegenwoordig is het mogelijk om een hypotheek over te sluiten bij zowel de huidige hypotheekverstrekker, als bij een andere bank. Het is raadzaam om dit alles goed met elkaar te vergelijken, zodat de nieuwe hypotheek voordeliger wordt dan de bestaande.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/de-voordelen-van-een-hypotheek-oversluiten/