Algemeen

Voorproefje Vastgoed 4: potentieel transformatie onbenut + interview met een bouwinnovator

Vastgoed 4

In Vastgoed 4 (thema Nieuwbouw, transformatie & projectontwikkeling) een interview met architect en bouwinnovator Rickwin Huisman. Volgens hem kan het bouwen van woningen efficiënter, goedkoper, duurzamer en sneller. Is hij met zijn technisch ontwikkelbedrijf Boom de ontregelaar die de woningmarkt zo hard nodig heeft? “Traditionele bouwmethoden missen duurzaamheid, efficiëntie en voorspelbaarheid. Tijd voor een andere mindset dus.”

Neem nu een abonnement en ontvang de nieuwste uitgave

Verder in Vastgoed 4:

  • Enorm potentieel woningtransformatie onbenut

Er is dringend behoefte aan nieuwe woningen. Transformatie van leegstaand commercieel of maatschappelijk vastgoed kan daarbij zeker helpen. Maar de praktijk is weerbarstig. Wat gaat er mis en hoe kan het beter? Marnix Norder van maatschappelijk woningontwikkelaar Steenvlinder: “Per gemeente staan gemiddeld elf panden leeg. Elf! Dat is veel.”

  • Knelpunten remmen vraag nieuwbouw

Navraag onder makelaars leert dat in de eerste drie maanden van dit jaar de kooplust allerminst is teruggekeerd. Vastgoedontwikkelaars spreken van een ‘rampzalige situatie’. Aan het woord:

  1. Cor Pijnenburg, directeur van Cornelis Huygens Vastgoedgroep uit Vught
  2. Koen Timmermans van Hart van Brabant Makelaardij
  3. Martin van Ieperen, mede-eigenaar van Neeskens Makelaars uit Zeeland
  • Brainport vraagt om doorbouwen

Wat maakt makelen in de Brabantse lichtstad Eindhoven zo bijzonder? Makelaars Pieter van Santvoort, Robert-Jan Bekkering en Debbie Mels vertellen met welke uitdagingen zij te maken hebben.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/voorproefje-vastgoed-4-enorm-potentieel-woningtransformatie-onbenut-en-interview-met-rickwin-huisman/