Algemeen

Voorproefje Vastgoed 7: Meer regie voor beleggers, schaalvergroting en woningruil

Vastgoed 7

In Vastgoed 7 – thema Verhuur & recreatiemarkt – een interview met Pararius-oprichter Jasper de Groot. Hij wil meer regie voor beleggers. “Als zij meer kansen krijgen om het huuraanbod in de vrije sector te vergroten, komen vraag en aanbod op de huurmarkt vanzelf weer in balans.”

Neem nu een abonnement en ontvang de nieuwste uitgave

Verder in Vastgoed 7:

  • Groei met behoud van eigen karakter

Wat maakt makelen in Almere zo bijzonder? Drie makelaars vertellen: Norbert Terpstra van Woonaccent Makelaars Almere, met Madeleen van den Brink van Huisidee Makelaardij en met Leonie Rump van KIJCK Makelaars.

  • Hulp makelaars gewenst

In ons land wachten 10.000 statushouders op woonruimte. Bij deze huisvesting is dus creativiteit geboden. Daar kunnen verhuur- en woningmakelaars mee helpen.

  • Schaalvergroting in makelaardij

We staan aan de vooravond van een consolidatie. Hoewel er nog geen sprake is van een overnamegolf, zoeken met name grote makelaarsorganisaties en private-equityinvesteerders op het vinkentouw om een interessantere marktpositie te verwerven.

  • Ook recreatiemarkt koelt af

Net als de reguliere woningmarkt is de markt van recreatiewoningen in 2022 afgekoeld. NVM ziet een onbalans ontstaan tussen nog steeds stijgende vraagprijzen en transactieprijzen die daar ver bij achterblijven.

  • Woningruil als snel alternatief voor wachtlijst

Het ruilen van woningen tussen twee huurders is enorm in populariteit gestegen. Dat constateerde onlangs het online platform Woningruil 24, dat huurders op basis van hun advertenties koppelt zonder tussenkomst van een intermediair.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/voorproefje-vastgoed-7-meer-regie-voor-beleggers-schaalvergroting-en-woningruil/