Algemeen

Woning verhuren: let op deze verzekeringen

woning verhurenverzekeringen

Het verhuren van je woning of een ander type huis is niet alleen leuk, het geeft je ook extra inkomen. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Zoals de verzekeringen.

Partnercontent

Een belangrijk punt om over na te denken voordat je begint met verhuren, zijn de verzekeringen. Sluit jouw woonverzekering af om dekking te krijgen in het geval van schade. Maar welke verzekeringen zijn er? Waar moet je op letten?

Soorten verzekeringen voor verhuurders

Wanneer je je woning verhuurt, wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Neem bijvoorbeeld de opstalverzekering van Allianz Direct; die dekt schade aan je huis zelf – denk aan muren, het dak, en de fundering – vooral bij brand of storm. Maar let op: schade door je huurders valt hier meestal niet onder. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook belangrijk. Stel dat een huurder of bezoeker gewond raakt of hun spullen beschadigd raken in jouw huis, dan helpt deze verzekering met de kosten van eventuele schadeclaims of juridische kosten. En als je ooit in een juridisch conflict met je huurders belandt, bijvoorbeeld over de huur of het onderhoud, dan is een rechtsbijstandverzekering een redder in nood.

Waarom is verzekeren belangrijk bij verhuur?

Verhuurders lopen een groot financieel risico als ze niet de juiste verzekeringen hebben.  Schade aan je pand of claims vanwege aansprakelijkheid kunnen veel kosten met zich meebrengen. Een goede verhuurverzekering zorgt voor rust in je hoofd en beschermt je investering.

Vragen rondom verhuurverzekeringen

Moet je je verzekeraar informeren over de verhuur? Ja, het is echt belangrijk om je verzekeraar te vertellen dat je je woning gaat verhuren. Verzekeringen voor huiseigenaren zijn vaak niet geldig als je je huis verhuurt. Als je dit niet doorgeeft, kan je verzekering dus ongeldig worden. Wat gebeurt er dan als een huurder schade veroorzaakt? In dat geval kan een verhuurverzekering de kosten voor reparatie dekken. Maar zorg dat je alle schade goed vastlegt en neem contact op met je verzekeraar om te weten wat je moet doen.

Het kiezen van de juiste verzekering

Hierbij moet je goed kijken naar zaken als waar je woning staat, wat voor soort verhuur het is en welke risico’s je wilt afdekken. Vergelijk de opties van verschillende verzekeraars en let goed op hoeveel de verzekering dekt, wat er niet onder valt en wat het kost. Hoe dan ook, het kan lucratief zijn om je woning te verhuren, maar daar komt een heleboel bij kijken. Een van de belangrijkste zaken zijn de verzekeringen. Laat je daarom goed informeren voordat je je woning aanbiedt aan andere mensen.

  Bron: https://vastgoedactueel.nl/woning-verhuren-let-op-deze-verzekeringen/